Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mest m..flera m än n senast..


matter of fact ( nära m )




I bara mässingen ett märkligt möte

i mörkret, i nattens mörkaste timma;

med moatjén medan måsar och mårkullor

på sina håll mötte den mållösa magenta

morgonrodnadens första målande mönster

på himlavalvet, med munfull morgonstund

mognande mot morgonväkt;

mera naturnära.. mullvadens morrhår i takt

med mårdhundens;

.. myggan, myran och musen mödosamt,

men modet på topp, vaknar och mottar

den mäktiga majmusiken i morgonluften,

med flera nätters månsken i minnet, och

minns de många morgonmöten på myren

på mossans mångator;

En myckenhet månvarv senare ser jag mig

liggande i marvatten, med mardrömmar;

minns melodramat, hör mellanaktsmusiken

spelas i den sista matinéföreställningen;

märlor, marulker, människohajar och

musslor myllrar i vattnet under mig;

myriader av doft från mynta, mysk och

myrra, som är täckta med multnande myrten,

litet melankoliskt, som minnesvärt täcke,

över min kropp;

åskan mullrande,

moirans memento mässas i öronen,

månskärans magiska modlösa musik

malande motvilliga öron, möra;

minns modstulen min monomani-

munnen morrar åt den mytiska

mångårdens mystik i maj, åt det

mefistofeliska, åt människospillran

med memento mori mässa monotont

i öronen; före mumifieringen ska ta vid.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tarantaran
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-26 23:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran