Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fotfolket får slita hund för småpotatis


medan de höga direktörerna tjänar stor kovan

Tjänar skjortan

Fallskärmsavtal och bonusar och fan vet vad

Så vart finns då rättvisan någonstans när de som

redan är rika

bara blir rikare och rikare

medan de som redan är fattiga bara blir fattigare

och fattigare

Men jag misstänker att det är det som kallas för kapitalism

då mycket bara vill ha mer

För själv så är jag lika gul som en postcykel

För när jag tömmer mina fickor på bordet så har jag

ingenting annat än luft

Men det spelar egentligen ingen större roll

För det är det inte så mycket jag kan göra åt det för stunden

Så det är ingen mening att jag faller ut i gråt

Istället så jag kan inte göra så mycket annat än att le

För jag får vara glad att jag i huvudtaget lever och har råd

med mat för dagen

Så jag kämpar på trots att det är tufft...

Fotfolket får slita hund för småpotatis!

Ken Cassel
27/9-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-27 13:34



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Jäpp :) Bra skrivet grabben.
2012-09-28

  Sofhia Wirström
mycket bra skrivet
du tar upp ett bra ämne
2012-09-27

    ej medlem längre
I det privata näringslivet är fallskärmar vanligt men inget man kan reta sig på. Deäremot kan man sluta köpa deras ting eller tjänster. Fallskärmar inom den offentliga sektorn är däremot perverst, likaså lönerna till många av dem.

Kapitalism är att du får behålla de pengar du tjänar, så enkelt är det. Varför skall jag betala din tandvård eller sjukdom. Låter hårt kanske men tänk på det.

Fotfolket kanske skulle agera istället för att snacka och tycka. Tänk om hela svenska folket inte röstade alls. Det vore en signal att ta på allvar men ingen gör det alla snackar om, utan det stannar upp vid tyckandet, skrivandet.
2012-09-27

    ej medlem längre
utmärkt skrivet !!...
2012-09-27

    ej medlem längre
bra Ken,så är det!
2012-09-27

    ej medlem längre
Ja, dessa fallskärmar kan man reta ihjäl sig på, behövs dom?
2012-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel