Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration; Korrekturtecken: http://publications.europa.eu/code/pdf/360300-sv.pdf


korrektur

 

 

grymhetens käftar

tidens tand

 


varje litet ögonblick av tomhet
ett hugg
och jag släpper känslan

 

låter dig segla fritt
i ditt eget land



¤¤



lever oss
som felskriven dikt

 


mitt liv med dig ett skikt
av korrektur


tecken att tillämpa

 

(framtidens råd är)
en bur för det som är vi

 


en tur tecknad med nåder
med stjärnor med djur
och med applåder


där finns alltid möjlighet för
korrigeringar

 

dirigeringar med piska
med morot

med beröm och med bot

 

vid sidan går jag fri
gör min egen berättelse

arrangeringar i livet

 

 

mitt vi är aldrig givet

 

drivet i korrektur
en tur - en instinkt

 

ett djur

vankande i tankar om

 

en rättelse
en annan berättelse

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-01 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri