Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sista jävla gång.

Jag vet allt jag borde vetat då
Efterklok som sig bör, bara för att salt ska strös i såren
Som alltid
Jag kysste henne en gång för mycket i syndens stund,
drack en öl för mycket för hälsans skull,
hade inte gråtit sen hon gick bort
skakad av mitt livs chock
orsakad av mig själv

Leva ständigt hungrig, aldrig bli mätt
In i dimman, aldrig ut igen
Såra folk i dominoeffekt
Hennes hjärta byggs upp bit för bit på andra sidan Atlanten
In i dimman igen, in i dimman igen
Allt där emellan är kompensation för vad jag en gång tappade
Inte som nycklar eller telefon på fyllan, utan mer permanent
Det finns inget ”vi ses någon gång igen”
Jag har ofrivilligt satt dig fri
Visste du att jag så här vanskapt kan bli?
Enda ursäkten är att jag inte har ursäkter, och så är det med allt
Sommaren svepte förbi
Och du med
Varmt blir kallt, nu håller vi ut, nu håller vi andan
En sista gång
En sista jävla gång




Fri vers (Modernistisk dikt) av Philip V
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-01 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Philip V
Philip V