Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fenix

Det är inte lätt när det är svårt
Och verkligheten slår ju så hårt
Skaver som träflisor i sinnet, som stenen i skon
Misär och terror
Vi, Guds barn, är snarare Djävulens barn
Och han slickar sig runt munnen
Förbannat nöjd över situationen
Att världen är upp och ner
Det brinner i varje hörn, men mest där vi inte ser
För vi hör och ser ju bara det vi vill
I Afrika lär ju tiden stå still
Vi spiller en drink med flit
Tappar mobilen för att få en ny, mest med flit
Det är som flera världar i en
Han på Stureplan säger "Än sen?"
Du skänker pengar för Röda Korsets skull
Men Herr ordförande svindlar och kränker välviljan på en sekund
I en annan tid, en annan plats, kanske en annan dag
Är drägget och barnsoldaten
Den sexsäljande och bolagspampen
Allah och Gud
Buddha, ateisterna och agnostikerna
Och Scientiologen som tror på en yttre rymd
Samma jävla sak
Men en annan dag är inte idag
Avsaknaden av gråskalor
Mest svart och vit
Så lider vissa i världen just enormt av din skit
Och någonstans i fjärran går hon för vatten milen lång
Utan att ens våga tänka tanken en enda gång
Att kanske kommer det inte alltid vara så här
Kanske blir jag en dag fri från mina kedjor, från min misär
Men oavsett vem du är
Så har du tjugofyra timmar per dygn att se
Att världen är grym, att världen vacker
Så varför tycker inte alla att det är obligatoriskt att dra sitt strå till stacken
När ska vi enas mot hatet, rädslan, föraktet
Ur askan och ur elden ska vi så
På torftiga jordar och med hoppfulla plågade själar
Med envishet något alla älskar
Som består




Fri vers av Philip V
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-13 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Philip V
Philip V