Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Civilolydnad

1

vem har ritualiserats?
det bankar i bröstkorgen
chronismen - tiden är Gud som rör sig genom världen,
kroppen, ultrarapiden
gruvorna med allt sitt dvärgguld
sjöjungfruarior pärlemomyntets nervösa trummande
tillväxt bön
insekter söker tidlös skönhet

varför bråkar ni?
- tid

2

jag tänker på de goda människornas tysta medgivande
hur de ser föruttnelsen och låter oss vara
radikala anarkister

3 blir vi aldrig fria från tjallaren?

-

goda människors tytsta glada beslutsamma
medgivande: (ett) du är ok! det är ok! det blir ok!
de är kaniner hästar ödlor och andra djur
de är passivt kanske outtalat överens om att moral, något mer än medfödd godhet,
står över lagen

tidens röst i bröstet
magsugets suggesivitet
hjärnans kloka kritiska vankande




Fri vers av objekt3
Läst 377 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-10-03 15:42



Bookmark and Share


  Nanna X
du har bytt stil vännen? mera avklarnat. gillar form o innehåll.
2012-10-03
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3