Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett episodfoto från förr.


sol i zenit.

fredag morgon. utvilad. utan oro. drömmande om solig sandstrand. en sandstrand där en kvinna solbadar på rygg. alldeles bredvid och under färgglatt parasoll. varm och len sand. grönblått hav. solen i zenit. vita fransar på de mjuka vågorna som fridfullt rullar in mot stranden. främmande land, befolkat av röster som talar olika obekanta språk. barnröster hörs i skrattande lekar borta från strandkanten. kvinnan ler, känner igen. hon är lugn. avslappnad. bekymmersfri. plötsligt en skugga. hink med vatten spills ut över varmt vilande kvinnokropp. kiknande tjut. skratt. löpande små brunbrända ben. kvinnan finner sig snabbt och skrattar till. ”åh, du din lilla … nu ska du allt få!” får fart. och löper efter liten. jagar i zick-zack på stranden. de få andra sällskapen runtomkring ler förtjust. en del hejar på. kvinnan får fatt på den lilla. kramar om. snurrar runt. de tumlar tillsammans i sanden närmast vattenbrynet, rullar runt. sandas, och blir till sandmonster. hoar, tjoar och skrämmer på lek. följa john. grimaser. utmattande skratt. övergår sedan till att göra sandänglar. de sneglar på varandra. fnissande, fnittrande flickor. mitt barn.




Prosa (Kortnovell) av Mimmo Li
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-07 14:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mimmo Li
Mimmo Li