Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återklang

 

Skymningen faller

Jag tänder ett levande ljus

och frågar dig om du minns  

 

Du svarar ja, jag minns

Jag blir mycket glad

för om du hade glömt hade

vårt liv tillsammans känts förgäves

 

Lågan flämtar när stearinet

sakta rinner ner 

Våra ögon talar ett tyst språk 

Vi lyssnar och förstår

 

I oktoberkvällen

Du och jag

Omfamnar vi ömt

varandras sargade skuggor

 

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2012-10-09 18:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så fin stämning det är i din dikt; nära, djupt, kärleksfullt ... väldigt vackert skildrat
2012-12-06

    ej medlem längre
fin stund
2012-11-01

  S.A.I. Steve Lando VIP
härlig
man hamnar rakt i rätt feeling av dikten
2012-10-27

    ej medlem längre
läste denna utomordentligt vackra text
på nytt! bravo... * (guldstjärna)
2012-10-15

  Federico Romano
Vacker kärleks dikt jag vill minnas..
2012-10-15

  Lena Själsöga Keijser
berörande vacker
bilder stiger fram
2012-10-14

  Maria T
Livet skänker minnen
som ger skuggor
2012-10-14

  ULJO
Vackert och berörande och poetiskt
2012-10-13

    ADI Nehlin
berör..fin
2012-10-12

  Lars Hedlin
Ängla vackert!
2012-10-12

    ej medlem längre
Tycker om den. Slutet av den ändrar innebörden. Känns som att man kan se tankarna.

Bra!
2012-10-11

  Siggesdotter
Jag kan känna denna närhet du beskriver - närheten till någon som vet och förstår allt. Och där symbiosen ligger tätt och tryggt...
2012-10-10

    maija tuori

Stämningsfullt.. "Flämtar när stearinet sakta rinner ner "
2012-10-10

    ej medlem längre
fin text - värmer om hösten
2012-10-10

  Quasimodo
En stor och varm känsla ger den här för att dela både gott och ont!!
2012-10-10

  Birgitta Jacobsson
Så fint, ömsint!
2012-10-09

  Eva Helene VIP
Vacker och innerlig poesi.
2012-10-09

    ej medlem längre
Stämningsfullt,

värmande

och kärleksfullt
2012-10-09

  Anya VIP
Kärleksömt....men med sargade skuggor som berör mig. Ett vackert språk och en fin bild inom mig skapas.
2012-10-09

  ResenärGenomLivet VIP
Varmt och berörande...
2012-10-09

  Juliusz Wilczynski
Vackert och djupt, gillar!
2012-10-09

  walborg
Finstämt om att kunna få dela minnena en dag
2012-10-09

  Änglaögon
Du skapar en sån mjuk och trygg stämning med dina ord, tror att jag stannar här en stund...
2012-10-09

    ej medlem längre
Här finns en varm ömhet. Vackert och tryggt.
2012-10-09

  Ninananonia VIP
En fin återklang...
2012-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP