Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstdepp

Är det lättare att dö på hösten ?
Liksom i samklang med allt annat som slocknar

Är det lättare att gå i mörkret
och falla när allt annat faller?

Är det enklare att klara avfärd när inget annat liv vill gro?

Dom är så dystra tankarna...
den här morgonen



Dom är så tysta träden
Inte en viskning, inget smygande knak eller prassel
Dom står så stilla i mörkret

Som lurande skuggor håller de andan,
bara mina steg som möter knastret från gruset

Dom lyser så vitt stjärnorna
och månen stirrar med sin aura av blekt ljus


Det blev så tyst mellan oss
kullar växte upp mellan orden
som inte orkade över

Det är en mur upprest mellan mej och mina ord

Det finns en diskrepans
mellan ögonens trötta tal och
munnens " upp till kamp!"
mellan orden och hudens längtan efter blod

Det blev vilset mellan oss
förklaringar som kolliderade
och ord som gick isär

Det bredde ut sig en kyla inom oss

Med utsträckta händer
och bortvända ögon
gav vi varandra rädda kramar


Skuggorna håller andan
den här morgonen

när luften är kall och klar
och tystnaden inte talar





Fri vers av bittemi VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-10-10 10:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till ännu en placering "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA" förutom "5 uppmärksammade texter"!
2012-10-16

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-10-16

    Birgersdotter VIP
smärtsamt sorgligt..tyckte ändå om...
2012-10-16

    ADI Nehlin
vackert sorgset..tyckte om
2012-10-16

    ej medlem längre
helt fantastiskt vackert skrivet ... sparas!!
2012-10-16

  Lars Hedlin
VAcker i sin sorgsenhet och även stark ....
2012-10-12

  Anya VIP
Det smärtar när jag läser. Tycker mycket om denna. gillar dubbelheten i att ögonen (själen) inte orkar men munnen (viljan) försöker. Så som jag tolkar det. Slutet med skuggorna som håller andan är mycket fint.
2012-10-11

    ej medlem längre
Starka välformulerade ord som går rätt in och hugger tag.
2012-10-10

  Ninananonia VIP
Det känns så... att det är lättare då..
2012-10-10

  Bibbi VIP
Suverän.
2012-10-10

  Linda CH VIP
I en höstlig atmosfär lindas de vemodiga orden in. Fint skaldat!
2012-10-10

    ej medlem längre
Fantastiskt poeterat

trots sitt vemod

mycket vacker ...
2012-10-10

  Ljusletaren
Tror att det kan vara så här för många på hösten.
Tur att jag då har lyckan med att höra även i tystnaden.
Bra orda!
/kram
2012-10-10

  ResenärGenomLivet VIP
Oj...även om orden är vemodiga så är dom fantastiskt skrivna...bokmärker!
2012-10-10
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP