Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En varm sommardag


Jag sitter lite tyst för mig själv i ett gathörn

och tittar mig lite försynt omkring

Tittar på alla de människor som går eller springer

förbi mig i små stim

Tittar även på alla kråkorna som just nu håller på

att fiska upp allehanda bortkastade

matrester

ur de nu så överfulla papperskorgarna samt ett litet

irriterande bi med sting

Ett litet bi som hela tiden tycks tro att mitt ansikte

är en stor blomma full med nektar

Så jag viftar bort det lite varsamt

som om jag vore

en av dem där

fromma


Solen lyser mig snart varm med sitt leende

där jag sitter

för jag kan känna hur svettdropparna kommer fram

i nästa skeende

när de tränger sig fram under kepsen min

Fy fan vad varmt det är idag, säger jag för mig själv

med ett litet grin

medan jag vant torkar bort svetten ifrån pannan min

med en liten näsduk

Och det är då som jag bestämmer mig för att gå in

till skuggan under ett träd istället...

En otroligt varm sommardag!

Ken Cassel
19/10-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-10 22:21



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Ja precis som jag alltid har sagt
Du är som en blomma
:)
2012-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel