Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

brandtal för enstaka kråkor

 

jag har staplat sten och
trä på hög
till talarstol
rakt ut där i tomma intet
med gräs inunder som
stadig grund
och sen ska jag upp
pekfinger ut
fräsande spottande
lyssnarskara av
väderbitna skator
en och annan kråka
men de hör mig
de lyssnar och håller med
jag pekar och strider
eldigt
till sista fras
- att i denna värld
älskade jag
men nu får det
vara nog

det får vara nog
och hjärtat ska bli
bly
pennskaft

jag ska tala
istället för att
älska

tala ska jag




Fri vers (Fri form) av Casbah* VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-10-13 10:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra
2012-11-07

  Gawain VIP
Indeed. Så rätt,,
2012-10-15

  Tillbringaren VIP
Härlig på ett alldeles eget språk. Tycker mycket om språket och energin. Snyggt!
2012-10-14

  kerstin skriver VIP
tycker om styrkan i denna,
tack!
2012-10-13

    ej medlem längre
fint du!! tror inte på "kråksmälla"..
2012-10-13

  Juliusz Wilczynski
"jag pekar och strider eldigt till sista fras" - jag brukar tänka på mitt ritande som ett krig, som en kär konstnärsvän påpekade, det är det vita mot det svarta som är en själv.
Men vilka rader du får ihop! Jag får en fin egen tolkning, om jag nu missar din poäng, hör Hatebreed - "I will be heard" någonstans i bakgrunden.
2012-10-13

  Silverstripe
Bravo, bravissimo!
---------------------------

"och jag fyller min mun med sten
skriker mot vinden
som en nutida Demosthenes

född av vapensmed
vässar jag pilar
ord med hullingar
hakar fast och smärtar längre

och jag talar för fåglar
en större prövning
flygande mål är svårare att träffa
redan klädda i fjädrar
fruktar de inte att smädas

eldar upp mig för kråkor
hetta utan kärlek
i rädsla för tystnaden
som föder tankar jag inte kan bära"


2012-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Casbah*
Casbah* VIP