Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minns du Elise


Minns du när du var ung och livet vackert, Elise?
Skrattet i dig Elise
Hur det liksom flöt ut i Seine
blandade sig med staden
och tog himmelsvägen
när det landade i
mig
På andra sidan boulevarden
Din milda varma blick, Elise!
Att du såg på mig
som om jag hade alla
stjärnors
förenade önskningar
i mina händer
Där jag stod
på andra sidan
Boulevarden
i den mycket vita staden
Med drömmen
om dig
i min
hand,

Kära Elise









Fri vers av surface to air
Läst 1007 gånger och applåderad av 58 personer
Publicerad 2012-10-14 13:04



Bookmark and Share


    mögel
fantastisk bara. rytmiken i texten funkar så bra för temat.
2015-05-16

  Chorin Raphael
Wow, mycket fint.
Texten ger bilder och jag gillar att den har så många nivåer: inne i handen och nere i vattnet och uppe i himlen... Det skapar dimensioner!

2014-06-18

  Irene Åberg
Hej! Det Vackraste jag vet!
Den Vackraste Visan
om Kärleken
Skaldar du Här
som finns i ditt Hjärta
För Evigt Där/*Kram*Katt*
2014-06-17

  Connie
Gillar ditt sätt att skriva på! Du har en speciell röst som famnar hjärtat!
2013-11-17

  aol
riktigt vackert skaldat här,
2013-04-24

    ej medlem längre
Såå vacker..
2013-04-06

    lenakarin
Beskrivning av förälskelsen...
"..som om jag hade alla stjärnors förenade önskningar i mina händer..
är ny och ovanligt precis.
Vackert!
2013-01-16

    ej medlem längre
Det blir en speciell ton då du använder namn i dikter, och det känns bra! Lite gammeldags och jordnära, samtidigt som du beskriver något sällsynt. Man hade nästan kunnat tro att du skriver till dig själv? Skönt och lite vemodigt samtidigt?
2012-10-31

  Svartsilver
du skriver ju fantastiskt nära.
tycker om hela klangen flytet
och berättelsen.
2012-10-15

  Annika Persson

Jo, Ebert, det minns jag, så ungt och vackert
livet var, men det är ännu vackert.
Minnena från Frankrike är som
under en klar himmel över grönska,
språket, människorna, glädjen, och
att man fick lov att vara någon, men här,
ja, jag vet inte vad jag ska säg...


2012-10-15

    ej medlem längre
otroligt fin
2012-10-15

  dubbelve
"som om jag hade alla
stjärnors
förenade önskningar
i mina händer "

himmelskt vackert!
2012-10-14

    ej medlem längre
bravo! så fint vävt..
2012-10-14

  Federico Romano
Romantico och vacker..
2012-10-14

  pussflufftess
Helt underbart vackert

*FIN*
2012-10-14

    ej medlem längre
Att drömma om något är att förstå att drömmen tar dig vidare mot ouppnåeliga mål här i livet. Så se din dikt som men en dröm av drömmar
2012-10-14

    ej medlem längre
En kärleksfull och vacker text. Flyter på som en vårbäck och upprepningrana stärker både rytmen och innehållet!
Mycket, mycket bra skrivet!
2012-10-14

  Änglaögon
Mycket fint.
2012-10-14

  Linda CH VIP
Vacker skimrande poesi!
2012-10-14

  Oscar Stolpe
Riktigt bra!
2012-10-14
  > Nästa text
< Föregående

surface to air
surface to air