Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt för många lider av mobbning i våra skolor. Detta går ut till dig som är mobbad. Och till de f***or som mobbar andra: Stick och brinn, era sorgligt vilsna idioter!


Till dig som lider

Du som i skolan går
som inte är som de andra
du som kanske inte mår
så bra, och ensam tvingas vandra

Det finns andra som har det som du
som mår sämre än vad du gör
och tvingas leva under förtryck
tills den dagen då de dör

Du måste faktiskt skaffa råg
i ryggen så du nån gång till slut
kan som stormen bryta den våg
av hat som dig vill slå ut

Du måste orka stå pall
för den skit du var dag får,
men ju mer du tar emot
så vidgas mer ditt sår

I psyket som du bär
som bara ger besvär.
Så fräs ifrån och säg
att du inte pallar det här.

För ingen kan hjälpa dig
utom just du själv här,
och ingen kommer lyssna
om du bara tuggar och sväljer

Så slå verbalt med all din kraft
emot de som så kul har haft
psyka dem totalt, bryt ner dem mentalt
för att de måste smaka på det du ej valt.

Den som stilla tiger utan att säga ifrån
hen håller med det som sägs likt ett hån
Ser du vännen fara illa så vägra sitta still
Det är värt att få en fiende för att hjälpa till

Jag vet att det jag sagt ej är lätt,
men jag vet att det jag sagt är rätt!
Du har allt och vinna på att ta strid,
för vem är beredd att stå din sida vid?

Exakt. Ingen annan! Så mins det jag sa:
Ta striden till deras område, gör det idag.
För du kommer må mycket bättre efteråt,
om du gör som jag skrev, det lovar jag!




Fri vers (Spoken word/Slam) av Johan Brodd
Läst 695 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-14 14:57



Bookmark and Share


  wildah
Det här är viktigt, måste upprepas gång på gång!
2012-12-14

    Music mind
Jag tycker detta är en fantastisk skrivelse på alla sätt!
2012-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Johan Brodd
Johan Brodd