Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har en trädgård och massa pippi också - kursiverade oftast :)


din jäkla lök

 

 

att kalla sig vänlig ödmjuk hjälpsam glädjespridare

ja det är ju så

 

där ute

 

här inne is tundra öken vakuum och möjligen också system 2012 på upphällning svällning förvällning

 

vedergällning här inne är hämndens sötma i sin linda och ännu bara barnet

och väntan har redan sina vackert smyckade räcken

 

spiraltrappan känns igen

 

vad gör jag vad gör du och

vad gör alla för att kringgå kärnan
(skyller på alla fåglar där uppe
och fortsätter bränna vingar som om inget
har hänt)

 

 

tomheten i mitten
kärnförråd - näring
(säring eller särbo
näring eller närbo
käring eller kärbo

 

besvärbo)

 

 

kallar sig
(hon lovade dig
sin hela ökens karta
du använde kompassen
som brännglas)

 

 

 

skalet omkring
(men jag är ju så ju
bara är så)

 

det långsamt ruttnande maskätna innandömet

(hör inga korpars krollande
ser inga hövdade örnar segla
känner inga svanars halsar smeka)

 

ju hårdare skal
desto längre grotid

 

 

 

över en tomtgräns staket
kastas frön
ur dåtids påse

 

 

lilja på lilja
(en sjuårsprincips närmande)

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-19 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri