Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten är verkligen lejonens tid


på de stora slätterna

De som regerar

Och de ser inte bara bra på natten utan de hör även

extremt bra

Kan urskilja ett skadat haltande djur mitt i en flock

på femtio meters avstånd

En som de sedan garanterat väljer ut till sitt byte

mitt i den kolsvarta natten

då de ser nästan hur klart som helt

men inte bytes djuren

En bra fördel för ett rovdjur

Kan även känna lukten ifrån ett annat djur

som har gått förbi ett träd

för ett par timmar sedan

Om det är skadat eller brunstigt eller så

Ja, tänk om man hade ett sånt luktsinne ändå

Vackra ståtliga djur är de i alla fall dessa lejon

Plus att det är det enda kattdjuret som lever i flock

då de verkligen månar om varandra

Pussar på varandra

Är så söta så..

Ken Cassel
19/10-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-19 13:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin..
2012-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel