Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skål vänner!

Långt långt bort i tiden
när radio ej fanns:
Den tiden är liden
distans var distans

Hur tedde sig livet?
Ett ensamt och hårt?
Säg, var det uppgivet,
så strävsamt och svårt?

Nej, visst fanns passionen
vid kvällsbrasans härd:
Med dikttraditionen
om kärlek och svärd

Så fördes man samman
vid arbetets slut.
Så fick man sin gamman.
Ibland veta hut

Men nu trycks på knappar,
och brasan är släckt.
Om nån syr och lappar:
så görs det med jäkt

Med dator skrivs mening
till vän på distans:
Helt utan försening
som avstånd ej fanns

Men visst är det tråkigt
att aldrig bli sedd.
Tänk uppspelt och bråkigt
med gott vin försedd

Nånstans i nån håla
där håller vi till.
Men nu vill jag skåla
och ej sitta still.




Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 343 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-10-20 12:26



Bookmark and Share


  limerick
Bra där. Månne lika ensam som min Old Chatterhand

Old Chatterhand

Old Shatterhand stavas nu i datorvärlden
förstås Chatterhand i cybersfären
modern indianvän som chattar
och messar till barnbarnsknattar
vill inte vara en gammaldags en.

2012-11-18

  walborg
Så tänkvärda tankar om värden och möten och att beröras som ramlar bort mellan tekniska finesser. Känslor behöver tid för att upplevas och för att uttryckas också - om vi tar bort distans och tidsskillnad tar vi bort längtan och drömmar och poesin i livet kanske.
2012-10-20

  ~Leonardo~
Vackert skaldat om dåtid & nutid, svårt kanske att väga in i vilken tid man helst hade velat leva i. Bra kommentar från Leelee, en eloge från mig!
2012-10-20

    leelee
Ja, det finns båda positivt och negativt med dataåldern. Men faktum är ju att många också träffas för att de mötts på nätet, vilket de aldrig hade gjort om inte de suttit där i sin ensamhet först.
2012-10-20
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki