Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del av livet

Med ivriga fingrar ristar hon vackert sitt namn i sina handleder och ler
Stunden för lyckorus har kommit
Den röda färgen av liv ger samhället ljusets moral

Ärren av avmagring har stillat hennes sinne och
hon lever på att döda sig själv

Vågar inte gå framåt utan piller i sin mun och ropa på djävulen

Så sorgligt att se när ingen vågar ge henne kramen hon önskat sig i flertalet av år

Mötet mellan liv och död föder en rädsla där hon går
på en stig nedför gatan med de blodiga löven
Hon har vandrat där i hela sitt liv, helt genomskinlig med sitt raka hår
men ingen har sett

Tystnaden som vidrört hennes läppar har runnit ut
Och det enda hon kan är att såra sin själ så enormt hårt
att hon kan avsäga sig livet





Fri vers av Anneli A
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-20 20:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra inblick
sorglig dikt
som berör
2012-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Anneli A