Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
resor, tåg, rörelse m.m. livsviktigt http://sv.wikipedia.org/wiki/Slipers#Andra_typer


slipers; under press

 

 

att med hjärta leda sitt huvud rätt eller huvudstupa in i hjärtat

kan det gå snett på vettigt sätt och kan det gå rätt på fel

 

sprättat har jag dina brev om övertäckt och bart
som efter loket; alla vagnar

smart rad på rad

 

alla du skrev över dundrande hjul och med olagda tak
med skenande dunkar i snigelfart

 

men däremellan

 

 

rättat har jag mina fel som under loket; hela rälsen
alla skarvarna under dundrande hjul och med räl efter räl
över slipers  av alla redan testade material

(nu finns inga kvar)

 

sa jag inte att jag aldrig kan göra annat än lägga mig på tvären
oavsett i färdens riktning eller tankens kors
och tvärs

 

tvärsför

 

så alla solkurvor som skulle ha gjort allt spännande blev bara månrakor
rätt in i nästa mörker på baksidan
utan pardon - du skötte alla och jag gled mellan raderna - en annorlunda användning av ord

 

och horn från sidan

 

för tvärt gnisttändning
sprickor
bultskador
och sen ångesten för rallares ryggar och deras fruar och barn

 

anspänning även i sjuttiosju års upplaga - som då framtidens två möjliga år för sent


det kommer ta långt
lika som allt det som
skulle ha

 

tagit stopp om jag tagit tåget och gjort egna räder
monoblockad B10 - "allvarlig utmattningsproblematik ingjuten spännfjäder"

 

räder över till banvallen och där
har jag stannat

 

väntar åter på att få plocka
en hästhov

 

en vår för tidigt
mitt i vintern

 

 




Fri vers (Fri form) av Pot Pourri
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-21 05:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här ger många bilder.

Gillar.
2012-10-22

  Ulf D VIP
Slutet lyfter livet på banvallen!
2012-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri