Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skölden; kanske för gott, kanske ej, men alltid för andra ords värde, tills det visar sig - (förbrukad tillit)


jag var nitton då; det är jag aldrig mer

 

 

en

 

enda

 

gång

 

gjorde jag det jag aldrig gjort sen nitton hundra sjuttio nio

 

 

en enda

gång

 

 

för att bevisa för mig själv att jag antagligen stoppat undan för rädslors skull, det jag trott mig veta sen dess; att kanske kanske ändå

det finns lite av ett fungerande hjärta kvar

 

och jag tillät mig tro
än en gång

 

bara för att fördriva tvivlet
för att övertygad kunna leva helt och fullt

 

 

som jag är

 

 

och på ett enda ord givet
lade jag ner den igen

 

skölden

 

 

och bittert besviket och tungt
säger jag

var så god
hoppas det smakade

 

 

och smakar länge länge

 

 

 

 

länge

 

 

 

för här är tomt nu


här är
tomt

och jag förstår inte vad som skulle kunna ersätta den tilliten
mer än min egen tro

 

på mig själv

 

 

 

det är så
man vänder en älv

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 101 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-25 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri