Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De dansade en natt

De dansade en natt
uppe bland molnen,
till tonerna av vinden
och med månens
bleka sken som vittne.

Stjärnorna
var diamanterna
som prydde hennes diadem
och mörkret
lockarna som föll
i hans panna.

De virvlade runt
i fåglarnas balsal
och ögonen glödde
då blickarna möttes.

Hennes hår
fladdrade och blev
till en dansens spiralgalax
och hans ögon
förfördes
till svarta hål,
sugandes in
all förgänglighetens skönhet.

Tiden blev stum
och rummet dövt.
Natten var blind
men känslan vaken,
där de dansade
för livet,
för sorgen,
för döden
och för glädjen.

De dansade
tills molnen skingrades
och vinden mojnade.

De dansade
tills solen steg
och förtrollningens magi
var bruten.




Fri vers av soulRebel_
Läst 310 gånger
Publicerad 2006-02-13 12:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soulRebel_
soulRebel_