Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonens sång

 

Skymningens strängar vibrerar

innesluter alltet i vaggande klang

En okänd kompositör dirigerar 

nattens ljudlösa arrangemang

  

Under stjärnornas dynamiska hjärtslag

och månens hypnotiska sfär

Bereder Morfeus drömmarnas vin

men drick denna gudasaft

extra försiktigt!

 

Låt dig inte förföras,

ty maran slukar din kraft

En miserabel chimär

kan förvränga din vila

 

Lyssna hellre då till nattens mjuka melodi

som vyssjar dig in i slummern

Släpp orostankar som far förbi 

och glid harmoniskt in i drömmen

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 1075 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-10-30 13:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Omslutet och vackert!
2012-11-01

  Chawa VIP
Fridfullt, omslutande vackra ord...
2012-10-31

  Lena Själsöga Keijser
nattens vackra rörelse målar du med din vackra stämma
2012-10-31

  Eva Helene VIP
Tack, så gott att få vistas här en stund!
2012-10-31

    ej medlem längre
så fint...så
2012-10-31

  Anya VIP
Ett vackert påbud som jag köper till fullo. Gillar dina ordval så som:
kompositör dirigerar
miserabel chimär
t. ex.
2012-10-30

  Quasimodo
Ja, vad ska jag säga om denna text och innehåll, känner mig lite torftig och "fattig" i mina tankar och försök att skriva en bra kommentar, men känner att det vore att kränka din text, så jag släpper taget och följer med i dina ordvindar, smakar och njuter nyanser och dofter ur den genom att bokmärka den! En underbar bild dessutom!!
2012-10-30

  Änglaögon
så väldigt fint skrivet!
2012-10-30

    Ken Cassel
Bra Linda! :)

Kramar..
2012-10-30

  Ninananonia VIP
Skönt detta andrum
2012-10-30

    ej medlem längre
mäktig, och vacker! bra..
2012-10-30

    ej medlem längre
en underbar dikt med ljuvlig bild
2012-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP