Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
taxar... och skottska hjorthundar - att exa


sutur och en tax; strax hemma



det är ju fortfarande precis så
det är

som de där halvmurkna staketen man balanserade på i regnväder
de med varannan spetsad



ibland kom gårdshunden rusande
trampa rätt trampa fel

en tax fel alltihop
jag kunde sytt korsstygn omkring hälsenan sen

 

tekniken kanske blir så ändå
till slut

att man tar nålen och exar med rött


akilles enda chans att hänga uppochner
med mormors krokiga

som sig bör för jagade
man måste ha vettet att hoppa i tid

 


inte bara taxen som har vågade verktyg
(jag har plats i håltången för jag sålde biljetten
till lyckan
blir det okey med färgad hampa)



föredrar ju läder med det är det där med djur
det påminner för mycket än

och ömsade skinn ska ju tas färska

 

han hette visst knut
taxen - borde ha tagit hem honom till schäfern
(han som silade ut potatisbitarna inne i munnen
och sen spottade ut dom)



det blev mest att springa hela vägen


medan dom ropade från staketet så tänkte jag
och inte en sutur - utan två

sen dess har jag alltid ansett att taxar har
endast fyra tänder



och det är fortfarande precis just så
det är

efter huggen
att exa

 

som en hjorthund




Fri vers av Pot Pourri
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-31 03:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri