Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu höjer jag handen

Nu höjer jag handen
släpper ut sanden
Ser hur den faller
ner på marken
Är det så livet fungerar
är det, detta gravitationen markerar

När man släpper människan fri
såsom sanden i handen
Blir det en röra
som inte någon gång tycks upphöra
Sanden blåser aldrig tillbaks
till sin ursprungsbas

Människor som blir politiker
blir makthungriga
Kvinnor som blir fria från förtryck
kallar alla män patrask
Elever som får snällare lärare
säger: passa ditt jobb din djävul

Killar som blir ekonomisk utstraffade
skriker i skilsmässan: hon är en hora
Om regeringen skatten höjer
säger vi: alla sjuka döljer sin friskhet
Alla vill vi på något sätt leka minister
utan att tänka på våra egna brister

Barnen skadas på ett tidigt stadium
sedan undrar vi varför de fick fel i sitt kranium
Svaret är lätt som en plätt
den förste som inhägnade ett stycke jord
Och sade detta är mitt
är grundaren av den egoistiska världen

Är det konstigt att världen ser ut som den gör
nej såklart det inte är
Bli aldrig gammal eller skör
innan du dör
Om du inte har massor av pengar på banken
hamnar du i värsta stanken





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-04 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP