Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övervakning

Blickar som följer
vart stegen än går
storebror ser dig
mer än du förstår

En lugn färd med bilen
och kameran är där
om farten är för hög
det kan bli till besvär

Affären är bevakad
med kameror i taken
butikskontrollanten
spejar ständigt vaken

På bussen och taxin
man synas överallt
blickar följer ständigt
ja mer än tusenfalt

Avtryck från fingrar
finns lagda i register
blodets inre hemlighet
här finns inga brister

Människan ska synas
i skrivspråkets stil
politiska synpunkter
finns på en datafil

Vart man än tar vägen
förföljd till varje pris
och noga registrerad
kontrollsamhällets devis




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 333 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-09 23:30



Bookmark and Share


  anits VIP
Så sant vi är övervakade var vi än går
undran om man har något privat längre
2012-11-10

  ResenärGenomLivet VIP
Wow...vi pratade igår om att Sverige kanske inte är så fritt som många säger...bra skrivet...
2012-11-10

  Maj-Lis VIP
Man kan undra vart det privata finns
2012-11-10

    ej medlem längre
vad bra du är, både på rim och substans
2012-11-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Absolut så det är!
Övervakning pågår
här... Fördel säger
en del. Nackdel säger
andra... Men privat är
snart inte alls privat...
2012-11-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO