Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt från 2007 som jag arbetat om


Ångest, ångest

 

Dagens ämne är ångest

sa föreläsaren

Till ljudet av datorns låga surr

talade han om panik, tryck över bröstet, andningssvårigheter

 

Studenterna vred sig i sina bänkar

prasslade med papper

 

Tre sätt finns att hjälpa den ångestridne

sa den erfarna psykiatern

Det första är medicin,

antidepressiva,

det som polulärt kallas lyckopiller, sa han

 

Det andra är KBT 

patienten ska gradvis konfrontera sin ångest

gå emot den

 

Studenternas pennor rasslade 

stolsben skrapade till

nån hostade


Det tredje är mindfulness

patienten ska lära sig acceptera sin ångest

leva med den

andningen är central, sa föreläsaren



Ingenting om händernas lugnande kraft

sa den kunnige psykiatern

Inget om kramar, en lugnande hand och gråta ut i en famn

Ingenting alls sa han om det

Inget

 

En av studenterna

skrev den här dikten som anteckning




Fri vers (Fri form) av Rosmarin
Läst 219 gånger
Publicerad 2012-11-10 09:37



Bookmark and Share


  Marreb
döva, gå emot och leva med
ingen läkedom, ingen befrielse
ingen kärlek
2012-11-10

  Marreb
Precis så är det..... kärleksfattigt.
2012-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin