Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innan du kom.


En melodi ur bakgrundssorlet



Det ligger en ton över staden
ihållande och dov
Du säger att du aldrig hört den
Jag har aldrig hört något annat

Du säger att det går bra för mig
att jag fyller min position
att många ser upp till mig
men att jag aldrig ser ner

Jag säger att det stämmer
för att få dig att tystna
det är något i luften
som jag måste fokusera på

Det var något som brast
En sträng som aldrig synts
som fick mig att höra ljudet
Ljudet av fingrar som tvinnas
och av vinden som leker i en vindflöjel
Ljudet av små steg bredvid stora
och av hjärtslag som pulserar i takt

Jag säger att jag är lycklig
men att jag ibland längtar bort
men allt är en lögn
Liksom ett mantra
som jag önskar
att jag själv trodde på

Melodin är så tydlig
och innebörden klar
Det enda jag vill

är att hitta hem




Fri vers av HQ
Läst 521 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-11-11 13:30



Bookmark and Share


  Prins Hatt Under Orden
Den här dikten gick rakt in i mitt hjärta. Underbar. Gillar rytmen.
2013-02-20

  Larra
Verkligen bra
2012-12-03

  Alexander Gustafsson
bra dikt

2012-11-11
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ