Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 1 av 3. Vald till Uppmärksammad text 2012-11-15


Skogen I: jorden och träden (meditation)

Här står du nu, med fötterna stadigt mot marken. Du är barfota och känner jorden under dig, den är behagligt varm. Stå still en stund och känn efter, känn de krafter som härbärgar där i jorden - djur, rötter, vatten. Och djupare ändå, själva planetens heta inre.

Du lyfter ögonen och ser att du står på en liten skogsstig. Den slingrar sig framför dig och du börjar gå längs den, långsamt, för att verkligen känna varje fotsteg. En fot framför den andra och så den första igen, som en pendel. Marken du går på är slät, len och det är lätt för dig att röra dig, det känns inte som någon ansträngning alls. Kvällssolen målar hela scenen framför dig i varma toner, det är som om världen log av lycka och frid. Den har något att visa dig.

Stigen leder dig in mellan träd så höga att det nästan känns som om de skulle nå ända upp till himlen. Deras stammar är gamla och skrovliga, men därinunder finns färskt virke, ådror fulla av näring åt bladen där långt upp i skyn. Du lägger en handflata mot en stam och förnimmer dess livskraft. Sen lägger du din andra handflata mot ditt bröst, över ditt hjärta, och känner hur pulserade stark din egen livskraft är.

Just så står både du och trädet just nu, med rötterna i marken och kronan mot skyn, med ådror fulla av sav.

Ni en och samma, du och trädet, i denna stund.




Övriga genrer av Annika Eklind
Läst 454 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-11-14 08:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
de andra kommentarerna talar tydligt om att det krävs en mottagare som kan ta in storheten av det här....och tydligt är det också att vi alla tar in olika saker...
2012-11-15

    ej medlem längre
Jag började gråta!!!! Dina ord är som magiskt elixir för själen!! Inte nog med att budskapet är genialiskt och det spirituella i det är magnifikt..du gör det med ord som flyter i sin poetiska skönhet samtidigt som det är enkelt att förstå!!! JAg kan bara säga WOW!!!! Blir en favorit det här!
2012-11-15

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Varmt och mjukt ger du bilden
2012-11-14

  Lars Hedlin
Ljus och värme! :)
2012-11-14

    ej medlem längre
fint
2012-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Annika Eklind
Annika Eklind