Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Calenture (del 1)

Den första dagen av den femte månaden gick vi alla mot havet, över vad som tycktes vara oändlig strand. Jag och min syster Beatrice gick främst. Hennes svarta hår böljade som en mörk ocean efter henne där hon gick, barfota, med tårna först, tyst som alltid och graciös som alltid. Men så var hon också lindansös. Bakom oss gick Doris, världens starkaste kvinna, klädd i sin kritstrecksrandiga finkostym. Hennes underläpp darrade, men så var det också ett begravningståg. Utspridda bakom henne kom de andra: Minoskybröderna, som vanligt i storleksordning; den transparenta mannen, Gunther; spelmännen; och så slutligen clownerna, som målat svarta tårar på sina vitsminkade kinder.

Denna första dag i den femte månaden bar vi min faders stoft över stranden som vore det en pilgrimsvandring mot horisonten. När vi nådde havet, reste jag urnan mot himlen och släppte min fader fri i vinden. Och medan en tår rann ned längs Doris grovt mejslade ansikte, stämde spelmännen upp och spelade medan vi vandrade tillbaka över sanden.




Prosa (Novell) av Annika Eklind
Läst 435 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-18 10:30



Bookmark and Share


  Dufvenberg


Väntar idogt på nästa.
2013-01-02

  Roses vs Dandelions
åh Annika
2012-12-01

  Annika Eklind
Vill svara på Exodus fråga om vad Calenture betyder här, eftersom det är säkert fler som undrar. Det är namn på en slags feber eller värmeslag- delirium - som i forna tider kunde drabba sjöfarande som tillbringat lång tid till havs. Den yttrade sig på så sätt att de fick en helt oemotståndlig lust att kasta sig i havet, som de uppfattade som härligt gröna och böljande fält.
2012-11-19

    ej medlem längre
Jag rördes till tårar, så bra!...och oj vilken annorlunda och kreativ presentation av karaktärer. Reality goes fiction?


...förresten, vad betyder Calenture?
2012-11-19

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Redan nu andas karaktärerna, redan nu har du väckt min nyfikenhet. Ropar efter mer.
2012-11-19

  Lars Hedlin
En evig bris av livfullhet i denna!
2012-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Annika Eklind
Annika Eklind