Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Näst sista delen :)


Som om du hade återvänt från döden, del 12

"Vart du än går, tar du dig själv med dig", upprepar kvinnan bredvid dig. “Du kan inte fly, inte ens in i döden.”

När den stela skräcken släpper sitt grepp om dina muskler tar sorgen över och du fäller tårar som lagrats inom dig i månader och år. Du kan inte längre blunda och försöka springa från odjuren - varken de inom dig eller de utanför dig. De kommer alltid ikapp, som om de vore dina skuggor. Du kan inte fly från dem, inte ens in i döden.

Om några år när du sitter i en fåtölj hos din psykolog, medicinerad tillräckligt stabil för att kunna tala sammanhängande om dina känslor, kommer du att kunna skåda dina monster i vitögat och du kommer att se dem för vad de verkligen är: små, rädda, bortglömda och försummade versioner av dig själv som du dolt från världen. Deformerade, svaga barn av situationer och känslor du inte har kunnat hantera. Och om några år när du sitter lugnt och stilla i den där fåtöljen, kommer du att se att de inte alls är så våldsamma som de verkar, att de bara förtvivlat behöver bli sedda, omhändertagna. Om några år, när du kan omfamna dem och åter göra dem en del av dig, kommer all deras vrede att bara förflyktigas och försvinna i intet. Men ännu ett tag kommer de att jaga dig, skada dig och skrämma de i din närhet med sin desperata sorg.

"Hur ska jag bära mig åt?" frågar du kvinnan.

"Du har redan börjat", svarar hon. "Du har sett saker och ting som de är. Fortsätt att göra det."

"Men jag kan inte förändra någonting, vad hjälper det då att se? Jag kan inte förändra världen."

"Världen förändras genom dig, den förändras beroende på hur du ser den."




Fri vers (Prosapoesi) av Annika Eklind
Läst 580 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-03 03:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen en text som når ut "APPLÅD"
2012-11-05

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Snyggt avslut, vacker början. På alla sätt grymt skriven!
2012-11-03

  SatansSon VIP
Vackert skrivet om demonmerna. Problemet är att psykologen oftast är dum i huvudet och psykiartikern ond. Men annars är orden inledninge n i dikten sungefär samma ord mormor sa till min morbror dä han hade påsykos:"vart du än flyre , kan du inte fly undan dig själv" sa hon.
2012-11-03

  Tarantaran
Fint skrivet!! med insikt..låter
det som..med livsvisdom..
" man kan inte förändra
världen..men man kan
förändra sitt förhållningssätt
till den "..." inte det som händer
oss utan hur vi reagerar på
det som händer oss " flera
sätt att tala om samma sak..
vårt ansvar jämtemot världen..
att vi står för oss själva och
för det goda..ärligt och
kärleksfullt..Försöka.. och
lära känna sig själv.. är en
god början..man kan börja
varje dag på nytt :)
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Annika Eklind
Annika Eklind