Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 3 av 3 Uppmärksammad text 2012-11-23


Skogen III: fåglarna och solen (meditation)

Du vaknar som fåglarna i träden runtom dig, precis innan solen når ovanför horisonten igen. Dagen känns ny på ett sätt som du aldrig upplevt förut, som om hela världen har tvättats ren. Men du vet, att det är ditt inre som renats, filtret genom vilket du upplever allting. Och du förstår varför fåglarna sjunger, du förstår vilket underverk varje ny gryning är. Du ler mot dem och skrattar högt, sjunger med i skogens väckelsesång.

Så reser du dig och letar upp stigen igen, men du följer den inte tillbaka. Du vet att där du har varit, kan du aldrig gå igen - även om det ser precis likadant ut, är ingenting någonsin detsamma som förut. Det står helt klart för dig att livet inte tvekar, det går alltid vidare. Så du följer stigen vidare, ut från andra sidan av gläntan. Du följer den i din egen takt, lugnt och stilla, och tar in allt runtomkring dig: porlandet av små vattendrag, jorden under dina fotsulor som blir allt varmare ju högre solen vandrar, vindens sus genom trädkronor ...

När du kommer ut från skogen igen är du starkare och vackrare än när du gick in. Och världen ser annorlunda ut, för dina ögon är nya, precis som dagen.




Övriga genrer av Annika Eklind
Läst 390 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-16 11:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vackert igen !!
2012-11-22

    ej medlem längre
"Men du vet, att det är ditt inre som renats, filtret genom vilket du upplever allting."

En insikt som förtjänar all uppmärksamhet den kan få!!
Du uttrycker tacksamheten på ett väldigt poetiskt och livskraftigt sätt här och det är underbart att få följa med!!

Underbart!
2012-11-19

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Skön början på en ny dag, på en ny resa. Vackert skaldat! Du skriver praktfullt!
2012-11-16

  SatansSon VIP
Du har verkligen känsla för naturen, även om det är livet det handlar om till syvende och sist. Det ser ut so m du gått ur ën downperiod och känner dig starkare.
2012-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Annika Eklind
Annika Eklind