Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Re in carne

Ett hjärtslag, det första, och så är jag åter i köttet. Överrumplad, som alltid, av dess begränsande hud.

Muskler att nyttja. Nervbanor att forma genom hjärnans vindlingar. Sinnen att tolka.

En liten stund har jag innan tiden tar över, innan jag glömmer mig själv. En liten stund av evighet. I denna stund söker jag henne, hon som är min moder, och ser allt vi kommer att dela: omsorg, värme och motsättningar. I denna stund, just nu, försöker jag lämna avtryck i denna kropp. Så att den jag nu blir, blir jag. Jag föds, lever och dör.

Och vänder sen åter till mig själv, större än den jag var.




Fri vers (Prosapoesi) av Annika Eklind
Läst 316 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-13 01:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så djupt beskriver du det jag tolkar som någon slags mindfulness och svårt blir det att föreställa sig det här på riktigt men inspirerande är det! Titeln är snygg också....
2012-11-15

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Så häftig dikt. Hur diktjaget hoppar in i ett foster och att se det med detta medvetandes ögon.
2012-11-13

  Lars Hedlin
Att växta----Bra skaldat!
2012-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Annika Eklind
Annika Eklind