Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 2 av 3 Utvald text 2012-11-22


Skogen II: gräset och stjärnorna (meditation)

Omsider, går du vidare längs stigen. Solen har sjunkit under horisonten, kvar är dess efterglöd som sträcker sig i långa stråk över himlen. Men du känner ingen rädsla över att mörkret faller. Träden tar hand om dig, du vet att du är trygg. Och medan solens glöd falnar och världen antar grå nyanser, vandrar du lugnt allt djupare in i skogen.

Vägledd av månsken når du fram till en glänta med högt, blommande gräs. Det ser bekvämt ut, som om naturen bäddat sin mjukaste säng åt dig. Du går ut till mitten av gläntan och lägger dig ner, med blicken uppåt mot himlen, tacksam.

Stjärnorna är klarare än du någonsin har sett dem förut, där de tycks hänga alldeles stilla i oändligheten. Du ser dem för vad de verkligen är: solar liksom den som nyss sjunkit under din horisont. Solar, gjorda av ljus som färdats genom rymden för att landa på dina näthinnor, där du ligger på din gräsbädd i skogens skyddande famn. Med ryggen tryggt mot jorden, vet du precis vad du är, du är en del av universum, liksom stjärnorna där ovanför dig.

Ni är en och samma, du och stjärnorna, nu och alltid.




Övriga genrer av Annika Eklind
Läst 1628 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2012-11-15 12:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Detta är så underbart vackert och också vad livet faktiskt är
2012-11-22

  Annika Eklind
Engelskan är bra just i det fallet: där finns lonely respektive alone, vilka har helt olika klang. Ensamhet är i svenskan ett så laddat ord och det finns inget riktigt bra ord för att helt enkelt vara utan andra människor. Men jag vet ju inte om det är så Immanuell menade, förstås. :) Även för mig är det en text full av gemenskap, att vara ett med allt, vilket ju är svårt att vara flera människor i grupp.
2012-11-16

    ej medlem längre
Läser kommentaren inunder och tänker...'Ensamhet' är i sig kanske inte ett värderat ord, men indirekt är det inte fyllt med en negativ klang? Och visst är tolkningen fri, men jag tycker nästan att det är synd att den här texten som för mig i alla fall, till hundra procent handlar om gemenskap och närheten till det oändliga och stora inom oss...Som representeras i avståndet till stjärnorna och hur nära vi har till allt, om vi bara öppnar våra sinnen. Att ljuset från stjärnorna når oss oavkortat. Så ensamhet känns med andra ord helt fel här.
2012-11-16

  SatansSon VIP
Trerdjer gången jsag läser denna. upptäcker nya saker för va¨rje gång. riktigt bra om ensamhet mitt i natten.
2012-11-15

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Du skriver så vackert att jag nästan blir tårögd!
2012-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Annika Eklind
Annika Eklind