Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten sagadikt


snigeln och äpplet

Ner faller man alltid,

sade äpplet till snigeln,

som trodde

att han också var äpple,

bara litet smalare-

trots att han gjorde

allt för att bli rundare!


Efter äpplets ord

började snigeln vänta på fallet..

tänkte inte på,

att mognad skulle föregå fall,
alltsom oftast

inte på att man kan

bli plockad innan

man fallit

...väntan var ändå likadan




Fri vers (Prosapoesi) av Tarantaran
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-13 14:18



Bookmark and Share


  anits VIP
En fin och klok liten saga
2012-11-13

  Federico Romano
Klok dikt, som jag uppskattar..
2012-11-13

  Svart svan
dikten är som sagovärldens; "I väntan på Godot"
där snigeln ännu ej förstår vad äpplen väntar på
2012-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran