Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite Hudiksvalls dialekt. Vill nån att jag "översätter"?


Morgonstund



Morgonstund

Breder Lätta på min glöhoppa
lägger till några bitar av rökt guldfisk
sedan häller jag en skvätt Klöverlikör
på min Löfbergs - Presso kopp

Hör fjäskande spinn och känner stångandet
på mina fötter under bordet
och det gör mig munter
medans regnet piskar mot köksfönstret

Trots gungande paraplyer utanför
har St- Paulia öppnat sina två lila knoppar
och hyasinten sprider sin glädjande doft
till oss sjuka och svaga varelser




Fri vers av Ritva
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-14 05:35



Bookmark and Share


  aol
skön vacker morgonstund,
2013-03-31

  Ritva
Hoppas du förtog alla ord!;-))
2013-03-05

    Barbro. Norberg-Rönnlund
Skön morgonstund detta & jag kan känna in vad som hände, LER stort.
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ritva
Ritva