Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jaget och själen..


vackrast, dyrast,
bäst, mest äkta;


hög utbildning,
bildning, belästhet-


allsmäktiga tron
på kunskap och
vetande...


kokettering med
allt, verbala
strider och tyst
mobbning...


ibland bara
jämförelser av
andra i eget
huvud..jag är nog
litet bättre än du
på...rätt många
sätt...


så gör personligheter
gärna för att behålla
makten och få
bränsle till sin tro
att de är viktigast
och bättre än
många andra..


molnen runt själen
blir tjockare och
tjockare..ljuset
täcks av jagets
storhet:
på själens bekostnad




Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 178 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-11-15 16:31



Bookmark and Share


  anits VIP
Tänkvärda rader
2012-11-21

  Annika Persson
ändå så vet vi bara vad vi vet
2012-11-18

  Bo Axelsson
Vi lever självklart alldeles för mycket genom huvudet och intellektet.
Men som det står skrivet någonstans "Den som förklarar för mycket förklarar inget alls". Själslig kraft kan åstadkomma mirakler. Så är det förvisso. Viktigt tema detta naturligtvis och mycket angeläget i denna själlösa tid!
2012-11-15

  Madeleine Richter
Molnen runt själen blir tjockare och tjockare. Så sorgligt. Kraftfullt skrivet.
2012-11-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ju mer jaget
bjuder på sig
själv och låter
andra också få lysa
upp, då reflekteras
skenet på jaget så
jaget blir helt
spontnt lite
större än det
var innan!
Så väl skrivet!
2012-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran