Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till Gaza (choka)

våldet, tårarna

tär på tilliten

om en bättre värld

på riktigt inom räckhåll;

vänliga orden

töms på sitt innehåll snabbt

om ingen hjälper

när döden och kriget slår;

tårar hos barnen

en rädsla för framtiden,

inget hopp finns kvar

trots löften av så många,

det finns ingenting

till tröst och hjälp; bara

vapen och knutna nävar


to Gaza ( choka )


violence and tears

drain on the trust of people,

kind words from good friends

get empty content quickly,

if no one helps you

when death and war are striking;

tears of the children

is their fear of the future,

there is no hope left

despite friends´ promises;

no light in child´s eyes

tells of comfort or relief;

clenched fists and weapon talk




Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 404 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-11-19 14:55



Bookmark and Share


  ULJO
Bistre verklighet du målar upp. Bra ämne att belysa
2012-11-24

  anits VIP
Den sanna verkligheten, sparar
2012-11-21

  Den gamle
Bra, självklart bokmärke!
2012-11-19

  Bo Axelsson
Att sluta tro på goda krafter späder bara på eländet! De finns ju också även när mörkret är som mest påtagligt! Det finns bara förlorare i sådana här sammanhang när man inte kan lösa konflikter på annat sätt än med våld som bara föder mer våld i all oändlighet. Tragiskt för alla parter naturligtvis!
2012-11-19

  ResenärGenomLivet VIP
Den tragiska verkligheten...
2012-11-19

  genni VIP
Bokmärker!
2012-11-19

    ej medlem längre
berörande verklighet ...
2012-11-19

  Svart svan
Min tillit till att en "bättre värld" finns inom räckhåll för alla intresserade, står att läsa här:
http://www.worldtransformation.com/save-the-world/

2012-11-19

  Federico Romano
Som Ewa Britt säger.. Skrev precis om Gaza temat, lite mera lekfullt kanske men med allvar, Jag är ju en blandbomb av Saracener & Judar, Valoner, Italienare Greker, Tyskar, Ryssar m.m. Sluta att bygga krigs leksaker.. och bygg framått..
2012-11-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Smid om vapnen
till plogar, traktorer,
spadar, dra fram vatten
sätt träd, ge folk tak över
huvudet, mat på sitt bord...
Då allas lycka är gjord!
2012-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran