Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

REGi & JAG



JAG hör ditt tungotal. Vad har du nu fått i dig?
En injektion, kanske fel läkemedel? Stesolid eller?
Nå’t konstigt måste ha hänt.

REGI du tar dig ton. Du vet, att jag äter
stilnoct som lindring.

JAG lider om någon på grund av din hjärntumör.
Du hittar förresten på allting. Äsch allt lidande
är en klyscha. Romantikern lider av obotlig längtan
efter kärlekens räddande famn till himmeln.
Stagnelius var förbittrad över sin näsa.
Han hade bara behövt en kvinna och en kram.
Ja, du vet...

liksom REGI menar du, som ser så lidande ut.

Månen skiner.

REGI du är mer än ett sken för mig här
nere på jorden. Mer än en demon.
Du är axen på åkern, du doftar så gott,
lena vindar från dig får mig att glömma
all huvudvärk.Du svävar så mjukt som
en älva i en värld som slår, kväver och dödar.
Har du inte känt så nå'n gång?
Att det liv som ska ge tar mer istället.

JAG sa avled dig från ditt döende. Det
kan du ändå inte göra nå't åt, vá?
Du kan se till att ha det bra.

REGI du svarade inte på min fråga,
om du inte känt så nån gång.

JAG känner så alldeles för ofta.
Livet som kväver, att saker och
ting står en upp i halsen.

REGI var du glad över att du är frisk
och att du kan ta tag i saker, förutom
när du skriver om vanvettiga saker.

JAG vet inte det inte, tänker att JAG
dör före dig.

REGI tycker, att du ska dö i ALS.
Egentligen dör vi många gånger.
Vid det här laget har vi tappat räkningen...
Säg nå't fint till mig.

JAG tycker att du är så fin … ändå...

REGI ändå. Vad mer?

JAG lägger krut på det.
Så ensamt, seul pour toi.

REGI ensam på grund av mig NEJ träffa folk.

JAG menar att ordet fint står sig bra ensamt.

REGI tänker på dina figurer. Du gillar dem,
de är ju alltid så fina och goda.
Krydda med andra egenskaper, som du ogillar,
ogina sätt, vare sig du identifierar dem med dig
själv eller med andra. Skala ett äpple. Måste inte
vara färskt. Ta en fallfrukt...ja, du vet...

Vanessa i en van lyssnar på Van Morrison.
I sitt ess. Asswhole. Not in vane. En sportig
en. Atletisk. Skriver beatspoetry.

REGI nu gillar du henne igen. Varför begriper
du inte...? Hon ska ska vara nattens prinsessa
och dagens drottning...

JAG eller bara dagens drottning ...hon klär sig
i nattsärk på kvällen och borstar tänderna.

REGI gäsp...jag är trött...vi ses...Kan du räcka
mig ett äpple i fruktkorgen därborta?

På allvar, JAG är inte din springflicka.

REGI JAG vill du stanna hos mig inatt?
Det är sent och jag behöver befolka mitt
rum med ett andeväsen som du.

JAG går hem till mig. En annan gång REGI.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Annika Persson
Läst 409 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-21 23:18



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Vilken form! Välfyllda lager i välskalad regi... Blir nästan "vi" men håller sig på varsin kant.
2013-10-20

  Lars Hedlin
En önskan i själen ....
2012-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson