Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Die zeitliche Form ist von innen nach aussen gebrochen als Bewegtes


Hon heter inte Charlotte

Tid rör,
tycks stanna till

sedan en lång dag.

Du känner igen eller inte
så lär du dig.

En vind far igenom kroppen.
Ett tåg stannar till då och då
häromdagen i Lund på Centralstationen.

Åtbörder vandrar över rågfälten.

Himmelen är inte din, något som du lär dig tidigt,
i all ödmjukhet, buga.

Tid upphör
idén - skillnad
ljuset bryts.

Du krusar inte utan ser kallt på händers linjer
raka och krumma hälsar de på någon.

I stiltje ger en hand vinkar.

Mystären har myten fört med sig

fågeln
av stål, alltså ett flygplan.

Charlotte i beige mantel jagade folk i staden.

Du, hon heter inte Charlotte.


Namn skojar man inte om.










Fri vers av Annika Persson
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-08 19:38



Bookmark and Share


  Annika Persson
Nej, självklart inte! Men...du, känner till en Charlotte? Från 90-talet någon gång...Charlotte är just vad hon skulle kunna heta.
2018-11-13

  Viksten
Fin, kreativ och spänstig text
2018-11-08

    Max Poisé
Riktigt bra denna! Bravo!
2018-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson