Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karaktär och öde

Vissa människor har ett smidigt liv och glider fram på en räkmacka.
Jag tror, att man måste ha tur. Inte bara karaktär.

Ödet kan bli tursamt, men stjärntecken är hokus pokus. Men ändå?
Nej, jag tror på vetenskapen och kunnighet.

De som har råd med lyx är affärsmän. Humanister får arbeta för
att tjäna sin lön. Så varför sko sig på oss med en lång utbildning?

Humorister unnar sig någonting extra då och då. "För något roligt ska man väl få ha!", tyckte kvinnan på kaféet.

Karaktär är fysikaliska egenskaper och blir till av förnuftet. En filosof
tänker alltid på nästa steg.

Kom ihåg! Öde och karaktär är två skilda företeelser som kan drabba på olika sätt. Ödet har med tur och otur att göra, men karaktär med en vilja.

Så nu den 11 december önskar jag oss lycka till inför de mörka ljusen,
de annalkande Luciasångerna och julkonserterna.

Skapa innanför ramarna: stanna till och vara något med karaktär.
Ödet gör ändå som det vill - mättar oss eller gör oss hungriga.







Prosa av Annika Persson
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-11 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson