Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besked efter noter...

På bordet låg cittran
den så efterlängtade
på strängarna kvinnan drog
hon fick liksom aldrig nog...

Men hon tog en paus rastade
med en TV-titt, kaffe med dopp
men så gick en propp
i mörket hon sen satt
först líte tafatt
men så kom hon ju på
cittran gick ju ej på el
hon drog med fingret ett spel
det kunde ju inte va´ fel...

Natten gick
spel på spel hon fick till
ljuset var helt borta
men inte kom hon till korta
fingrarna fingrade så kvickt på
tills de domnade bort bara så
och hon somnade omkull i soffan bara så...

Hon vaknade till ett ljud, klockan var tio!
Hon som skulle varit i stan klockan nio!
Men i lägenheten under hörs hårda steg
nå´n som håller på med ett tungt kneg...
Hon tittar ut det är grannen som
flyttar till en tvåa längre bort i raden
viftar med handen, är en så glad en:
-Jag bott här en månad allt var så tyst
ej alls hört nå´t knyst! Så i natt
höll jag på att få fnatt, det hördes
strängaspel i timmar, det måste va´
nå´n ande som svävar där, jag
gillar inte så´nt där... Tur att
denna tvåa fanns här...

-Oj sorry, sa kvinnan. Men grannen avbröt:
-Inte ditt fel, musiken sitter nog i väggarna...















Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-23 16:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
I själen bor det musik!
2012-11-25

  Ezmeralda VIP
Så bra berättat, jag log hela tiden.
Musik från en cittra kan få en att kvittra:)
2012-11-24

    Ken Cassel
Men det vet du väl Ewa, att musiken sitter i väggarna

¤.¤)

Kramar..
2012-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt