Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns människor som lever på andra och så finns det människor som lever genom andra Men de värsta är de som har som kall att skapa för andra förfall ...


Vad jag har så svårt att förstå ...

... är hur du
under så många år
har lyckats med
att påverka mitt liv ...

Att du påverkade då
har jag inga problem
med att förstå nu
även om jag inte
så gjorde då ...

Men att jag ej
därefter haft möjlighet
att förhindra och förebygga
allt det du sedan gjort 
genom din uppenbarligen
synnerligen välgenomtänkta 
strategi för att förstöra mitt liv ...

... är något jag har 
väldigt svårt att greppa
Ty det normala vore väl ändå
att det som ej längre är
åtminstone efter några år
kunna lägga bakom sig
och från sin dagliga agenda släppa ...

Är lite trött på
att nu som då
ännu behöva ägna
så mycket av min tid
till att hålla koll på
vad nytt du funnit upp
och hittat på
för att jag mer spänning
i min tillvaro ska få  ...

Jag vill att du lägger ner
och låter mig få vara i fred
Livet väntar inte
och jag vill inte ägna min tid
åt att alla de gropar du åt mig gräver
ständigt behöva åter täppa

Ty jag vill faktiskt få 
ägna resten av den tid jag  har kvar
åt att livet kunna få följa med ...

Visserligen är det blott
några få år kvar
som du någon påverkan
och eller inverkan 
på mitt liv kommer att kunna ha

Men det räcker mer än väl
det som redan varit
och som ännu ej tycks vara slut

Jag vill verkligen inte mer
och önskar att du ägnar din tid
framledes åt någonting annat än mig
Om inte annat 
så borde det finnas något du kan se
som väsentligt bättre 
och mer konstruktiva vinster
dig kan ge ...

Kanske är denna min vädjan
en rätt meningslös investering
av min utmätta tid

Men som den optimist med flytväst
jag likväl obevekligen ändå ännu är
känner jag att det är värt att pröva på
Ty även om du fortsätter ändå
så har jag i alla fall fått skriva av mig
lite av den frustration jag känner 

även om du fortsätter med det du gör
Har med dessa ord åtminstone inför mig själv
bekräftat och bestyrkt
att jag ej accepterar det du utsatt
och så ännu utsätter mig för

genom att spelet du spelar
fullständigt ställa mig utanför!

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-24 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP