Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag är det en månda kvar till julafton och snart är det den första advent. Tänk vad tiden går.................


Adventsfrid

Adventsfriden sprider sig
in över stad och land
där havets vilda vågor
nu slumrar vid sin strand

Där snöflingor lagt sig
och bildat vita drivor
hörs från grammofonen
sång från julens skivor

Där isen lagt sin spegel
på sjön nere vid gläntan
och barnen skriver listor
i kvällsstundens längtan

Där ljusstaken den röda
väl lyser på sitt bord
en låga i adventstid
förkunnar julens ord

Där granen lyser fridfullt
från sina gröna grenar
och bonaden på väggen
med tomtens ystra renar

Där några kysses ömt
vid mistelns sköna vrår
att julen snart är här
tids nog vi det förstår

Där dofterna sprider sig
från lussekatt och kaka
och skinkan där på spisen
snart vi den får smaka

Adventsfriden sprider sig
in över stad och land
där kärlek och gemenskap
knyter vänskapsband




Bunden vers av ULJO
Läst 466 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-24 06:23



Bookmark and Share


  mare VIP
En ljuvlig frid,
och en ljuvlig dikt ;)
2012-11-25

  Maj-Lis VIP
Vackra ord
2012-11-24

  ResenärGenomLivet VIP
Fridfulla, sköna ord...
2012-11-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO