Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag pratar ju med många om just detta..


om nirvana..

De som lider och fruktar

ser ofta nirvana som

tillflykt, befrielse,

ett utslocknande av allt;

men glömmer att

nirvana är en del av allt:
liv, död, hela världens själ:

det finns inget framträdande
inget försvinnande;


när en som inte:

törstar efter mera liv,
efter mera lärdom,
efter sexuell åtrå,
eller efter en evig tillvaro
dör..

och vissheten
finns i hjärtat,
inte i själsintelligensen;

då finns inte längre
någon konstitutionell
energi som kan
ackumuleras;

och då har man
uppnått nirvana
enligt buddhismen




Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 182 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-24 15:09



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Du verkar ha god koll på vad nirvana "är"?! Har aldrig lyckats greppa det exakt - om det nu är exakt eller ens greppbart - men rader som "det finns inget framträdande //inget försvinnande" inspirerar mig att inse hur fiktivt vi kan uppfatta "utslocknande", som brukar vi se det som försvinnandet av ett visst tillstånd...? Fastän världens alla potentiella tillstånd alltid finns kvar...?

2012-11-25

  aol
vi är en energi som aldrig tar slut,
varken i tiden eller rummet
alltså vi bor isjälen
din kropp är din
men den är inte du,
2012-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran