Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fri poesi


blått femtiotal

det var blått femtitoal
retas i glädje
sprudlande
sockerdricksbubblor
vi bjöd Novisen vid Spisen
stekta ägg
och gav gunnar björling
den badade grammofonen

farmors vita duk
broderade blommor i rött och blått
lyste mot svarta ekbordet
mormors servettringar i skåpet
skolkamraters arga skrik
läraren det var Stalin
ekade över nylagd skolgård
hatiska överfall

novisen lät sig smaka
skrattet i snapsen
rullande silverfat
jamsession
vi plockade trattgrammofonen
i delar
ner i gulnat emaljbadkar
dusch
och bad
den badade grammofonen
for i vinden
de badade grammofonen!
jublade
den lille mannen med den svarta hatten
återklang i Helsingfors

pojken vill jag
ta vid min hand




Fri vers av walle dickson
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-24 16:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Om det inte hade varit för Stalin hade vi talat tyska nu.
2012-11-24
  > Nästa text
< Föregående

walle dickson
walle dickson