Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill bara berätta......


Vad är uppskattning ?

Jag jobbar med invandrare , har så gjort i ca 6 år nu ,totalt . Mitt jobb är att lära dem svenska och det gör jag också ,med viss framgång . Detta är ju självklart men man ska också tycka om att göra det man gör ! Och det gör jag ! Jag älskar vårt språk óch njuter av att föra ut det till andra människor !
Men vet ni vad som är det allra roligaste ? Jo, det är när eleverna visar sin uppskattning för det man gör ! Jag får små presenter, t ex maträtter från alla världens hörn , vansinnigt goda kaffebakelser, t ex Baklava, ett irakiskt "miniwienerbröd" och ideliga tacksamma lovord från nuvarande elever och föredetta dito ! Och när man vandrar omkring på sta´n så möter man invandrare som morsar på mig fast det var kanske 10 år sedan jag hade dem som elever ! - Hej, Läraret ! Så brukar de ropa (Jag blev "döpt" till det för 11 år sedan på en annan SFI-arbetsplats) !
Visst får man beröm av chefen och så ,eller av kollegor, men det som smäller högst, det är elevernas beröm !
Så ,så länge jag orkar och får, så ska jag fortsätta att föra ut vårt vackra språk till medborgare från andra länder och hoppas att de, en dag, också ska tycka om vårt underbara språk !


-------




Prosa av Mats Henricson
Läst 266 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-24 22:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Min fru har studerat vid SFI, så jag vet vad du menar.
2012-11-25

  aol
tack för en mycket fin tankeväckande skrift,
2012-11-24

    ej medlem längre
Tycker om din verbala kunskap. Sedan vad vi ska ge?? Utanför! Att kunna förändra utanför vokabuläret: Det återstå att finna.

Kram.
2012-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska