Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Genetik är ju de anlag, fysiska och psykiska, som man "ärver" från sina föräldrar och andra nära anhöriga...


"GENETIK !"

Vissa sjukdomar kan ju vara genetiskt ärvda , t ex . Ett invecklat och spännande ämne...En dikt kring detta, med personliga anslag....


Genetik !

I mitt fall, på fars sida
hög ålder och god hälsa
vanliga företeelser i våran släkt

Men tänk om man "ärvt" från längre tillbaka
den högfärdighet som några hade
hoppas ej det
det vore bedrövligt
inte heller behövligt

Men om mitt rättvisepatos
är av genetisk art
så vore det smart
vem tände mitt bloss ?

Vem var det
i så fall
som hade detsamma (?)
DET ville jag veta
ja, jäklar anamma !

Ja, vem gav mig så´na preferenser (?)
kanske man har "fina referenser"
får börja släktforska igen
och kanske finna den
som hade den genen som får mig att kämpa
och ALDRIG den känslan nån´sin dämpa !

------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 348 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-25 16:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Genetic engineering could create the perfect race" (X-Ray Spex)
2012-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska