Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gubbjävel

tänk att få sin dag förstörd
av en gubbjävel

jag var på väg hem
genom stockholms tunga
becksvarta labyrinter
kylan hade gjort mina händer blåa
regnet piskade mig i ansiktet

jag stod på gräsmattan
utanför min port
rökte en cigarett
försökte slappna av
och se ljust på saker och ting

med en familj att försörja
inget jobb och inga vänner
och då kommer en äldre man fram
irriterad, säger inte ens hej
utan bara
"vad står du på gräsmattan för?"
arg som fan

jag förstod att det inte var värt att börja bråka
han skulle bli vansinnig
och jag kände mig redan bräcklig
så jag sa bara "förlåt"
han upprepar sin fråga
denna gång ännu argare
"vad står du på gräsmattan för säger jag?"
"förlåt, sa jag" sa jag
"jaha" sa han och gick därifrån
jag kände hur mitt självförtroende sjönk
hur mitt huvud drogs mot den blöta marken

tänk att få sin dag förstörd
av en gubbjävel




Fri vers av David Gustafsson
Läst 293 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-11-26 19:39



Bookmark and Share


  Anders Håkansson
ilsken gubbe gör ingen glad, tänk om du hade frågat honom :

" oh, jag trodde aldrig du skulle fråga "
2012-12-02

  Larz Gustafsson VIP
Hämnd är roligt.
2012-12-02

  Annie b'larsson VIP
Jag instämmer med den som sa något om att du vann. Det tycker jag verkligen att du gjorde. Gubbjäveln, däremot, gjorde bort sig.

Snyggt berättat om vardagens plågor.
2012-12-02

  flygia
Du vann! Och du gjorde en god gärning. Du räddade gubbjävelns dag.
2012-12-02

  Lavinia Röd
Snacka om projektiv identifikation. Vilken fuling!
2012-11-26

  Anders Nordlander VIP
Du gjorde rätt som inte brusade upp
Gubbjäveln förlorade då, så ser jag det

Men jag är het
så jag hade säkerligen inte kunnat vara tyst

Men heder åt dig
i och med detta så blev detta gubbens problem och inte ditt.
Stärk dig själv i den vetskapen!
2012-11-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle ha hämnats.
Förmodligen sagt något om Hitler.
Det funkar alltid.
2012-11-26
  > Nästa text
< Föregående

David Gustafsson
David Gustafsson