Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blev inspirerad av en korrespondens.. hur blir folk kära..egentligen...


att bära på en lycka..

denna lycka jag bär
med mig
kommer från dig,
du gav mig den;

jag har haft den
med mig sedan
jag fick den;

det bara blev så
utan att tänka..

vi tänkte väl på
annat som vi
brukar..

och sedan skyllde vi
lyckan på varandra
och inte fattade
hur den kommit
till...vem var för
snäll och gullig..först..

vem använde
alldeles för mycket
ömhet i orden..först..

vem var för barnslig
och bekräftande..först..

vem var kär och inte
bara vänlig..först..

och..vem bär på
ansvaret..




Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 135 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-27 13:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den var bra - applåd..
2012-11-28

  Ljusletaren
Underbar dikt om kärlek.
Dikten är så äkta och så varm.
Tack/ kram
2012-11-28

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk att man kan skylla lycka på varandra...
det skulle vi göra lite oftare...
2012-11-27

  Svart svan
En mycket vacker text ... fast jag tror inte att ansvar kan "bäras" som en börda, lika lite som respekt kan "bäras"...de är nog i så fall nominalisationer för vad någon visar, i ord och handling... ansvar inför sig själv, och respekt inför någon medmänniska...
2012-11-27

  Rise Little One
mycket att tänka på .... egentligen ...
2012-11-27

  Celticgirl VIP
väldigt fin. Och intressanta funderingar...
2012-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran