Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag andas ett djupt andetag

Jag andas ett djupt andetag
försöker rymma ett litet tag
Från verklighetens händer
försöker se tigrar utan ränder

Men till min fasa
jag ser en brasa
Min dröm den krasar
och allting rasar

Jag skriker hjälp
mardröm släpp
Och vaknar upp
hör tv:ns ljud

Och förfäras
att bomber dräller
Över barnen
såsom jorden

Vi förstör
och förgör
Allt vi skapat
allt Gud skapat

Hur kan jag smita
från denna ruta
Från min mardröm
från min sanndröm

Mina ögon tåras
när alla såras
När en sadist
förintar livet

Ser ingen ljusning
det behövs belysning
För att få världen att förstå
vad empati kan förmå

Vi kan alla bli lyckliga
om vi slutar hyckla
Pengar makt och ära
blir krig ondhet och vanära









Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-28 08:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP