Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Empati behöver vi mer av

Empati behöver vi mer av
det är att avstå krav
På rikedom och makt
göra jorden till en bättre plats
Verkställande direktör vill vi alla bli
men de som lyckas måste visa empati
De får inte bli värre
de måste ha spärren

Pengar måste fördelas till alla
inte bara till de som vill visa sig balla
En grundtrygghet måste finnas
om vi nya terrorister vill betvinga
Annars skapar vi nya mänskliga bomber
som väller in som Breivik och andra nya tromber
Blir man utan pengar och dessutom sjuk
måste man råna eller bäddas under en duk


Döden ska inte ses som en befrielse
för en stackars sjuk en
Man blir inte frisk
utan löper större risk
Att bli sjukare
mindre mjukare
När de rika stjäl
från de som inget har

Man måste dela med sig lite grann
man kan inte ta allting från varann
Då blir vi inte något bättre land
än till exempel ett Stalin-land
Finanskris om den nu finns
öppnar för Stalinism
Förtryck som sätter fattiga i krasch
öppnar för Marx eller ett nytt Bangladesh




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-29 14:36



Bookmark and Share


  Svart svan
Instämmer...
2012-11-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP